De kwekerij

We zijn trots op wat we doen!
Hier telen we de rozen

Wij zijn gespecialiseerd in de teelt van de rozensoort Red Naomi!, de Koningin onder de rode rozen. We beperken ons tot de teelt van alleen deze cultivar om focus te houden. En dat lukt ons goed. Dat blijkt uit de jarenlange relatie die wij hebben met onze klanten. Onze liefde en passie voor de roos wordt door de groothandel en de betere bloemist herkend en daar zijn we trots op! Onze tevreden klanten waarderen de constante kwaliteit die wij leveren en geven ons bestaansrecht.

Het team
De kern van ons bedrijf

We werken dagelijks met een team van ca. 40 medewerkers van diverse nationaliteiten aan de productie van onze roos. Het team is belangrijk en daarom zorgen wij voor huisvesting in eigen beheer met SNF-huisvestingscertificaat. We werken de werknemers goed in en geven periodiek bijscholing zodat hun vakkennis altijd  up-to-date is. We hebben oog voor persoonlijk talent en er zijn doorgroeimogelijkheden binnen ons bedrijf.

Optimale teeltomstandigheden

Voor de productie van een perfecte roos moeten de omstandigheden in kas ook perfect zijn.

  • Klimaat: De temperatuur in de kas kan omhoog of omlaag worden aangepast aan de weersomstandigheden buiten de kas. We gebruiken hiervoor een geavanceerd klimaatbeheersingssysteem.
  • Verlichting: Naast zonlicht maken we gebruik van assimilatieverlichting waardoor de roos nog beter groeit. In de 4 hectare tellende kas beschikken we over een hoog lichtniveau van 270 micromol par licht. In de kas hangen 6.000 armaturen van 1.000 Watt. 
  • Frisse lucht: Luchtkasten zorgen voor een optimale circulatie van lucht wat de roos ten goede komt.
  • Om energiezuinig te kunnen produceren hebben we met naastliggende bedrijven een samenwerking opgezet voor energie-uitwisseling in een energie-cluster en maken we gebruik van aardwarmte. 
Knippen, koelen en sorteren
Het productieproces

Het knippen van de roos wordt gedaan door een team van ca. 40 medewerkers. De roos wordt geknipt en in bossen gecodeerd in een bak gedaan. In deze bak blijven de rozen minimaal 20 uur gekoeld in de koelcel staan en voorverwaterd. Als ze uit de koelcel worden gereden beoordeelt een van de medewerkers de kwaliteit en bepaalt de sortering. Vervolgens sorteert de machine de roos uit en worden de rozen per 10 stuks verzameld en gebost. De mederwerkers controleren of de verpakking goed zit, of de sortering inderdaad gelijk is en daarna zet hij/zij de bossen in de fusten. Op het fust zit een karton om de rozen te beschermen.

De rozenplanten worden nagelopen door de Coördinator Kaswerkzaamheden, hij houdt de kwaliteit van de individuele plant in de gaten en zorgt ervoor dat het team goed onder de knie heeft welke scheuten ingebogen moeten worden en en welke niet. Dit doen we om de rozenplant zo goed mogelijk te laten groeien.

Daarnaast is bio voor onze medewerkers een stuk vriendelijker. We passen de bio toe middels een verblaasinstallatie of met de hand. Iedere medewerker is in staat bio toe te dienen zonder hiervoor speciale licenties te behalen.

De beste kwaliteit
Kwaliteitscontrole

De beste kwaliteit is het uitgangspunt voor elke roos die wij leveren. Die kwaliteit is haalbaar door:

  • Dagelijkse kwaliteitscheck op knopgrootte, vaasleven, blad-en steelontwikkeling
  • Unieke dagcodering voor een goede traceerbaarheid 
  • Unieke kwaliteitsgarantie
  • Wekelijkse testen we de houdbaarheid en kwaliteit en vergelijken die met andere rozenproducenten
Continue verbetering
Verpakking

De fustverpakking beschermt onze rozen en voorkomt schade tijdens het transport. Verpakking betekent tevens een belasting voor het milieu en daarom gaan wij daar bewust mee om. Daarnaast zijn wij continu op zoek naar mogelijkheden tot verbetering. We volgen de milieuvriendelijke ontwikkelingen daarom op de voet.