Het team
Rob: “De weerbaarheid van de plant moet goed zijn.”

Rob is sinds 2017 werkzaam in het bedrijf. “Dagelijks loop ik het gewas langs om te kijken of het allemaal goed gaat. Ik let op meeldouw, trips, luizen en of de plant goed groeit. De weerbaarheid van de plant is belangrijk want dan heb je minder last van beestjes. Het klimaat in de kas moet goed zijn. Dat is een taak die we met het team uitvoeren: we houden elkaar op de hoogte van de actuele situatie en sturen bij waar nodig is”.

We hebben een leuk team, ik werk met topkwaliteit en dat geeft een uitdaging. De arbeidsomstandigheden zijn goed.

Over rozen: “Mijn vader is in 1975 in de rozen gegaan en ik heb een tijd met hem samengewerkt in de kas. Nadat hij was overleden heb ik het nog een tijd alleen gedaan, maar dat was niet voor mij weggelegd. Toen kwam ik met Marc in contact en ben nu op mijn plek”.

“We registreren alles heel nauwkeurig. We hebben alles goed gedocumenteerd ten behoeve van de MPS-certificering. We werken daarnaast met producten van Koppert  NL voor een geïntegreerde gewasbescherming waardoor de kwaliteit van de plant ook meteen vooruitgaat. De planten gaan gemiddeld 10 jaar mee met uitschieters naar 14 jaar”.

Andere teamleden